Toiminta

Kuntoutus- ja viriketoiminta

Vapaa-ajankeskus ”Vaparissa” on kuntoutus- ja virkistystilat: saunat, takkahuone, uima-allas, jumppahuone ja liikuntahalli. Arkisin tilat ovat myös fysioterapeuttien käytössä. Viikonloppuisin lämmitämme saunat, paistamme makkaraa ja pelailemme seurapelejä.

Päivätoimintaa on kodeissa ja pihapiirissä: arjen askareita kuten siivousta, tiskausta, pyykkihuoltoa tai ulkosalla haravointia, lumitöitä, polttopuista tai ruokakuljetuksista huolehtimista.

”Cultuksessa” ja ”Vaparissa” meillä on toimintatiloja erilaisia ryhmiä varten.

– Maanantaisin kokoontuu pallokerho.

– Tiistaisin käymme retkillä eri kohteissa, milloin näyttelyssä, milloin vaikka laavuretkellä.

– Keskiviikkoisin kokoontuu luontokerho; tarkkailemme luontoa ja keräämme materiaaleja esimerkiksi metsästä.

– Torstaisin kokoontuu musiikkikerho; soitamme, laulamme ja tutustumme musiikkiin monin eri tavoin. Myös kokkikerho ja espanjakerho kokoontuvat vuorotellen.

– Perjantaisin kokoontuu taide- ja askarteluryhmä; luovia kädentaitoja harjoittaen syntyy kortteja, koruja, taidetta, jne. Aistiryhmässä on mahdollisuus rauhoittua ja saada aistikokemuksia.

– Lauantaisin kokoonnumme juttupiiriin keskustelemaan yhdessä eri aiheista. Elokuvakerhossa katsomme erilaisia elokuvia tai esimerkiksi valokuvia selostuksen kera ulkomaan matkoilta tai erilaisista tapahtumista.

Kausiluontoisesti meillä on myös opintoryhmiä sekä lukupiirejä sekä mahdollisuus osallistua ohjatusti käsi- ja puutöihin sekä leivontaan.

Teemme retkiä lähialueen erilaisiin tapahtumiin ja matkailukohteisiin. Järjestämme myös kotikylällämme erilaisia tapahtumia, joihin kaikki ovat tervetulleita.

Lomaa vietämme mm. kesäkodissamme Viljakkalan Melite-saaressa.

taidetta

IMG_0555.JPG

 

Mainokset